Συμβουλές για να επιλέξεις γόβες 1

Οι γόβες είναι το συνώνυμο της αυτοπεποίθησης και αποτελούν το απόλυτο γυναικείο αξεσουάρ, καθώς ολοκληρώνουν ένα σύνολο κι έχουν διαχρονική αξία. Αναμφισβήτητα οι γόβες είναι το γυναικείο παπούτσι που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει.

Πώς επιλέγουμε τις γόβες όμως; Και ποιες είναι οι καταλληλότερες για την κάθε μία;

Η επιλογή της γόβας έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Μερικοί εξ αυτών είναι το σωστό μέγεθος, το ύψος του τακουνιού και το αν έχει ή όχι φιάπα.

Το σωστό μέγεθος

Αρχικά, φροντίζουμε οι γόβες που θα επιλέξουμε να έχουν το σωστό μέγεθος, να εφαρμόζουν δηλαδή απόλυτα στο πόδι μας. Το μέγεθος αποτελεί μια απ’τις μεγαλύτερες παγίδες στην επιλογή γυναικείων υποδημάτων, αφού πολλές γυναίκες φοράνε διαφορετικά νούμερα ανάλογα πάντα με τον τύπο και την γραμμή του παπουτσιού. Οπότε, φροντίζουμε πάντα να δοκιμάζουμε τα παπούτσια.

γυναικείες γόβες

Το ιδανικό τακούνι μιας γόβας

Το αμέσως επόμενο βήμα, στην επιλογή γυναικείων παπουτσιών, είναι το τακούνι. Το τακούνι αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο στην γόβα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή του. Δεν αρκεί να μας αρέσει για να το προτιμήσουμε. Πρέπει πρώτα να σιγουρευτούμε ότι το ύψος του τακουνιού αναδεικνύει το ύψος μας ή μας προσδίδει. Επιπλέον, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και ο όγκος του τακουνιού. Ένα χοντρό τακούνι εξασφαλίζει σταθερό περπάτημα ενώ παράλληλα ένα λεπτό τακούνι προσδίδει κομψότητα.

Η κατάλληλη φιάπα

Συνεχίζοντας, θέση στον οδηγό μας έχει και η φιάπα. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που πολλές γυναίκες αγνοούν με αποτέλεσμα οι γόβες που έχουν επιλέξει να μην κολακεύουν τα πόδια τους. Μεγάλο tip, είναι πώς δεν πρέπει ποτέ να επιλέγουμε παπούτσι με φιάπα εάν είμαστε μικροκαμωμένες ή έχουν πολύ λεπτά πόδια, καθώς η φιάπα δίνει πολύ όγκο στο παπούτσι και στην περίπτωση που έχουμε αδύνατο πόδι, θα υπάρχει μεγάλη αντίθεση και οι γόβες δεν θα μας κολακεύουν καθόλου. Γενικότερα, η φιάπα καθορίζεται από τον σωματότυπο μας και αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην επιλογή του παπουτσιού.

Τι είναι η φιάπα σε μια γόβα;

Η φιάπα είναι η ενίσχυση της πλατφόρμας στη σόλα ενός παπουτσιού με ψηλό τακούνι. Σε μερικές περιπτώσεις κατασκευάζεται από φελλό, ξύλο, πλαστικό ή και plexiglass, ενώ συχνά μπορεί να είναι εσωτερική και να κρύβεται κάτω από το ύφασμα ενός παπουτσιού. Εξαρτάται από το σχέδιο και το εμφανισιακό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Η φιάπα χαρίζει τη δυνατότητα στο τακούνι να γίνεται πιο ψηλό, χωρίς να κάνει δύσκολη τη ζωή σας, δυσκολεύοντας ή κάνοντας αδύνατο το περπάτημα. Είναι σημαντικό ότι χρησιμοποιείται στα παπούτσια όχι μόνο για αισθητικούς, αλλά και πρακτικούς λόγους. Σου δίνει τη δυνατότητα να περπατάς ευκολότερα!

Πάνω απ’όλα, πρακτικότητα!

Επιπλέον, θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας και το κομμάτι της πρακτικότητας. Πρώτα απ’όλα τα παπούτσια που  επιλέγουμε θα πρέπει να είναι άνετα στο περπάτημα, εφόσον μπορεί να χρειαστεί να περάσουμε ώρες πάνω στα τακούνια μας, φροντίζουμε τα παπούτσια να είναι άνετα. Έπειτα, επιλέγουμε παπούτσια τα οποία μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με ποικίλους τρόπους ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα τα φοράμε συχνά και θα αξιοποιήσουμε όπως πρέπει.

Οι γόβες είναι το απόλυτο γυναικείο παπούτσι που δεν χάνει την αξία του ανά τα χρόνια. Φροντίζουμε να κάνουμε σωστές επιλογές για καλύτερες αγορές.

Μάρκες

Κατηγορίες

Τιμή